Υ.Α.Π. - Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής

Greek Dutch English French Italian Russian Spanish

1o εργαστήρι διαβούλευσης για την ανοιχτή διακυβέρνηση και τα ανοιχτά δεδομένα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1o εργαστήριο διαβούλευσης με τίτλο «Ανοικτή Διακυβέρνηση - Ανοικτά Δεδομένα: Πρόκληση για την Ανάπτυξη». Το συγκεκριμένο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο της συνδιαμόρφωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το αντικείμενο και τους στόχους της Δράσης ανέλυσε η Υφυπουργός και Εθνικός Εκπρόσωπος OGP, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η συνεργασία της δημόσιας διοίκησης, της αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων και της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, με στόχο την ανοικτή διάθεση της δημόσιας πληροφορίας και την αξιοποίησή της προς όφελος της ανάπτυξης.

Πρόκειται για τη συνέχιση της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει το ΥΔΜΗΔ από τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας μας στην Διεθνή Πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – Open Government Partnership (OGP).

Τα συμπεράσματα της διαβούλευσης θα καταγραφούν σε σχετική έκθεση πολιτικής, η οποία θα αξιοποιηθεί στη διαδικασία διαμόρφωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2014 για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://www.ekdd.gr/ekdda/index.php/gr/livestream. Οι εργασίες διατίθενται πλέον σε video streaming μέσω του συνδέσμου: http://www.ekdd.gr/ekdda/index.php/gr/webtv , ενώ όσοι το επιθυμούν, μπορούν να παραθέτουν τους σχολιασμούς τους στο Twitter στο λογαριασμό του OGP.